X

Toyota представила новий компактний Aygo X

Новинка приросла в размерах и теперь относится к сегменту кроссоверов

Aygo є найкомпактнішою моделлю в європейській лінійці компанії Toyota. Перші два покоління автомобіля були розроблені спільно з Peugeot і Citroеn, а ось третє японський виробник вирішив випустити самостійно. Новинка вийшла стильною і сучасною. До того ж вона доповнена приставкою X у назві.

Зі зміною генерації автомобіль приріс у довжину на 235 мм і тепер досягає 3700 мм. Він також став на 125 мм ширшим (до 1740 мм) і 65 мм вищим (до 1525 мм) попередника. При цьому відстань між осями збільшилася на 90 мм і становить 2430 мм. У результаті таких змін місця для задніх пасажирів стало набагато більше. Об’єм багажного відсіку зріс майже на 60 літрів до 231, а при складених сидіннях він і зовсім досягає 829 л.

Розробники назвали новинку кросовером. Про причетність до цього сегменту свідчить чорний пластиковий обвіс, збільшений на 11 мм дорожній просвіт і 18-дюймові колеса. Моделі зменшили кут нахилу лобового скла. Кузов отримав двоколірне забарвлення. Виробник не використовував стандартну схему, коли дах відрізняється за кольором від решти кузова. Тут в темний пофарбована задня частина машини з виходом на крила.

Салон виглядає не менш ефектно, ніж екстер’єр. У його оснащення увійшла мультимедійна система з 9-дюймовим сенсорним екраном, Аудіосистема JBL і слот для бездротової зарядки смартфона. Доступний також розширений пакет технологій безпеки, який охоплює адаптивний круїз-контроль, виявлення пішоходів у темний час доби і контроль смуги руху.

У рух новий Aygo X приводить 1,0-літровий трициліндровий бензиновий двигун потужністю 72 к.с. і 93 Нм крутильного моменту, який працює в парі з 5-ступеневою механічною коробкою передач або “роботом”. З місця до першої “сотні” автомобіль розганяється за 15,6 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 158 км/год. Витрата палива становить 4,7 л на 100 км. Продаж моделі розпочнеться на початку 2022 року.

Читайте також:
Toyota виводить на ринок гібридний кросовер за $19 000