X

Toyota представила “розумну” Corolla за ціною Renault Logan

Автомобиль получил фирменную систему Toyota Safety Sense

Toyota Corolla актуальна упродовж уже 55 років (модель представили в 1966 році). Автомобіль запропоновано на багатьох ринках і за свою історію змінив не одне покоління. У його сімействі налічується кілька десятків модифікацій, які відрізняються зовнішністю та оснащенням.

У десятій генерації Тойота Королла, дебют якої відбувся в 2006 році, на місцевому ринку з’явилися версії Fielder (універсал) і Axio (седан). Вони кардинально відрізняються від глобального варіанту. У компанії ці варіанти вважають самостійними моделями і навіть класифікують за окремою таблицею. За п’ятнадцять років існування універсал і седан змінили три покоління. Тепер виробник провів плановий рестайлінг.

 

Оновлення принесло універсалу і седану важливі поліпшення у сфері безпеки. У їхнє базове оснащення увійшов фірмовий комплекс активної безпеки Toyota Safety Sense. Він дає змогу автомобілям автоматично зупинятися за появи перешкод і розпізнавати пішоходів. Також у комплектацію включили датчик світла Conlight.

Читайте також:
Toyota Corolla пережила легкий рестайлінг (фото)

Моторної гами рестайлінг не зачепив. Під капотом моделі, як і раніше, встановлено 1,5-літровий бензиновий двигун потужністю 103 або 109 к.с. Також доступна гібридна версія на основі 1,5-літрового двигуна з віддачею 74 к.с., який доповнили електромотором на 61 к. с. Привід – передній або повний, трансмісія – “механіка” або варіатор. Вартість Corolla Fielder починається від 15 000, а Axio – від 14 000 доларів.