X

Toyota продовжує виступати проти електромобілів

Об этом в очередной раз заявил главный научный сотрудник компании

Останнім часом багато компаній, зокрема і автовиробники занепокоєні проблемою зміни клімату. Але на думку головного наукового співробітника Toyota Motor Corp Гілла Пратта, випуск електромобілів — це не єдиний спосіб боротьби з нею. Ба більше, не найефективніший.

Пратт вважає, що різноманітність доступних силових установок дасть змогу клієнтам компанії самостійно вирішувати, які інструменти використовувати для зниження шкідливих викидів. Він також зазначив, що субсидування і заборони повинні переслідувати єдину мету — скорочення викидів оксиду вуглецю, а не “змушувати” населення купувати електромобілі.

Прототип електричного кросовера Toyota bZ4X

Проти електрокарів регулярно виступає і президент Toyota Акіо Тойода. Раніше він заявляв, що перехід на “зелений” транспорт призведе до втрати 5,5 мільйона робочих місць в Японії. А сама галузь недовипустить близько 8 мільйонів автомобілів до 2030 року.

Акіо Тойода не втомлюється повторювати, що гібриди набагато ефективніші та доступніші за електромобілі. Вони вносять значний внесок у забезпечення вуглецевої нейтральності, попри те, що комплектуються ДВЗ. Ще один плюс таких автомобілів — вони можуть працювати там, де погано розвинена або повністю відсутня зарядна інфраструктура.

Читайте також:
Нова топова версія Toyota Tundra стане конкурентом пікапу Ford F-150 Limited