X

Toyota вирішила відмовитися від збільшеної Camry

Причиной ухода седана Avalon с рынка стали низкие продажи

Toyota вирішила зняти з конвеєра колись популярний седан Avalon. Причина банальна – падіння попиту. Минулого року вдалося продати лише 18 421 автомобіль цієї моделі. У першому півріччі 2021 року – 10 328 одиниць. Для порівняння, за аналогічний період було продано 177 670 споріднених автомобілів Toyota Camry.

Зазначимо, що рішення виробника стосується тільки ринку США. Там останнє покоління Avalon дебютувало у 2018 році. Воно принесло йому нову архітектуру TNGA та зробило седан безпечнішим за попередника. Автомобіль найбільше підходив покупцям, яким Тойота Камрі здавалася занадто маленькою.

У рух Toyota Avalon приводить 3,5-літровий бензиновий мотор, що видає 301 к.с., або гібридна силова установка Hybrid System II, що складається з 4-циліндрового 2,5-літрового ДВЗ, електромотора й акумуляторного блоку. Її сумарна потужність – 215 к.с. Обидва агрегати працюють із варіатором.

У салоні Тойота Авалон – мультимедіа з 9-дюймовим тачскріном, 1200-ватна аудіосистема JBL із 14 динаміками та безконтактна зарядка для смартфона. Також у стандартному оснащенні седана є проекційний дисплей і 10 подушок безпеки.

Читайте також:
Чим здивує новітній Toyota Prado — головні фішки