X

Toyota зробила нову Corolla набагато крутішою

Новинка с приставкой Apex Edition в названии предназначена для любителей трек-дней, что довольно необычно для покупателей Toyota Corolla

Toyota Corolla представлена на багатьох світових ринках і доволі непогано продається. Однак виробник вирішив приписати седану драйверські замашки, випустивши “підігріту” версію для американського ринку.

Зазначимо, що така модифікація вже представлена на ринках Тайваню, Таїланду і Китаю. За заявою виробника, на Toyota Corolla Apex Edition можна буде виїжджати на трек-дні.

Нова Тойота Королла отримувала низку зовнішніх відмінностей, які роблять її впізнаваною. Наприклад, з’явився аеродинамічний обвіс, накладки на порогах і спойлер на кришці багажника. Однак основна зміна — підвіска. Версія Apex Edition отримала нові пружини, амортизатори та стабілізатори.

Дорожній просвіт став меншим на 15 мм. Седану дісталися особливі 18-дюймові колеса, при цьому вага кожного диска зменшилася на кілограм. Сам автомобіль проходив доведення на треку, завдяки чому керування стало більш чуйним, а крени зменшилися.

Мотор залишився колишнім — 2.0-літровий “атмосферник” потужністю 171 к.с. У пару йому передбачена шестиступінчаста механічна коробка передач або варіатор із підрульовими пелюстками.

Фотографій салону виробник не показав. Однак спортивному седану Toyota Corolla обіцяні унікальний декор і нова оббивка сидінь.

Toyota Corolla Apex Edition вийде обмеженим тиражем. Виробник випустить загалом 6 тисяч таких седанів, при цьому лише 120 із них отримають механічну коробку. Ціни не оголошено.