X

Toyota вивела на ринок електрокар із запасом ходу 850 км

Стартовали продажи водородного седана Toyota Mirai второго поколения с привлекательными характеристиками

Зміна поколінь принесла водневому електромобілю Toyota не тільки нову зовнішність, а й начинку. Тепер другий Mirai більше нагадує представницький автомобіль, а його габарити змінилися. Порівняно з першим поколінням він став на 85 мм довшим (4975 мм), і на 65 мм нижчим (1470 мм). Розмір колісної бази збільшився на 140 мм (2920 мм). Але головне — збільшений до 850 км запас ходу.

У салоні з’явилася 8,0-дюймова цифрова приладова панель і 12,3-дюймовий екран мультимедіа. Із нововведень можна також відзначити двозонний клімат-контроль, аудіосистему JBL з 14 динаміками і комплекс систем активної безпеки Toyota Safety Sense з функцією стеження за станом водія. Остання за необхідності може зупинити автомобіль біля узбіччя, якщо водій заснув за кермом.

Нова Toyota Mirai 2021 побудована на задньопривідній версії платформи TNGA (GA-L). На відміну від попередника у седана тепер три балони водню, які розташовуються за схемою 2+1. Два розташовані перед передньою віссю, третій – за нею. На зміну нікель-водневій батареї попередника прийшла літій-іонна. Її розмістили між стійками заднього моста.

Віддача силової установки нової Mirai – 174 к.с. у порівнянні з першою генерацією Тойота Мірай цей показник збільшений на 22 к. с. збільшений на 30% запас ходу (850 км) змусить суперників як слід потурбуватися. Серед них — Tesla Model S з 600 км. до речі, новий електрокар Toyota виявився дешевгим.

Читайте також:
Усі новинки Toyota 2021 року: Land Cruiser 300, спорткар і кілька кросоверів