X

Toyota виводить на ринок гібридний кросовер за $19 000

Расход топлива составляет 3,6 литра на 100 км

Кросовер Toyota Raize і його брат-близнюк Daihatsu Rocky, які вперше вийшли на ринок в 2019 році, обзавелися гібридними версіями. Система отримала назву e-Smart і за характеристиками аналогічна ніссанівській e-Power. Її головна особливість полягає в тому, що двигун внутрішнього згоряння ніяк не пов’язаний з тяговими колесами, а працює в ролі генератора, живлячи тягову батарею. Колеса при цьому обертає електромотор.

До складу установки, якою оснащені гібридні Toyota Raize і Daihatsu Rock, входить 1,2-літровий трициліндровий атмосферний двигун WA-VEX потужністю 82 к.с. (105 Нм) і електромотор на 106 к.с. (170 Нм). Запас ходу в електричному режимі забезпечує акумуляторна батарея ємністю 4,3 Ач. До того ж передбачено режим Smart-Pedal, який дає змогу управляти прискоренням і уповільненням виключно педаллю акселератора.

Витрата палива у гібридних версій кросоверів становить 3,6 літра на 100 км. Споряджена маса автомобіля становить 1060 кг. Випуск цих варіантів автомобілів налагодять на заводі компанії в Японії. Надалі виробник має намір представити з цією установкою і інші компактні моделі, які базуються на модульній платформі DNGA. Вартість новинки під маркою Toyota стартує від 19 000 доларів, а за аналог під брендом Daihatsu доведеться викласти мінімум 18 500 доларів.

Читайте також:
Toyota Alphard следующей генерации: подробности о новинке

Однак на цьому зміни не закінчилися. Toyota запропонувала новий базовий двигун для традиційних передньопривідних варіантів. На зміну 1,0-літровому турбодвигуну прийшов 1,2-літровий атмосферник WA-VE потужністю 87 к.с. і 113 Нм крутильного моменту. Повнопривідні кросовери Raize і Rocky будуть комплектуватися знайомою літровою турботрійкою. Також в оснащення машин внесли електричне стоянкове гальмо і комплекс систем безпеки Smart Assist.