X

Тримоторний Audi e-tron S розкрив свій потенціал на перегоновій трасі (відео)

Німецький автовиробник планував випустити високопотужну версію e-tron S ще з моменту появи цього автомобіля у 2017 році. На той момент3-моторна силова установка у Audi вже була, але компанія все ніяк не могла пустити її в серію. Проте на початку цього року, виробник показав перші офіційні зображення e-tron S, що ще більше підлило масла у вогонь очікування.

Зараз же “підігрітий” кросовер, нарешті, вивели на фінальну стадію тестів, у рамках якої він вийшов підкорювати легендарну трасу Нюрбургринг, де його і відобразили фотошпигуни. Два з трьох моторів цього електромобіля розташовані на задній осі, тоді як третій передає потужність на передні колеса. Сумарна віддача моторів становить 370 кВт. Це дає змогу зняти  з автомобіля 973 Нм крутильного моменту, які забезпечують розгін до першої сотні за 4,5 секунди. Однак цей показник в Audi зовсім не вважають пріоритетним. За їхніми словами, головним козирем e-tron S є керованість, яка досягається шляхом взаємодії електромоторів, повного приводу і сучасних технологій.

Крім цього, e-tron S може стати першим широкосерійним електрокаром із трьома двигунами, і Audi зробить все можливе, щоб назавжди закріпити за собою цей статус в історії. Попрацювати і правда доведеться, адже Ілон Маск має намір показати 3-моторну Tesla Model S Plaid вже наприкінці цього року. При цьому масштабні тести останнього на “Нордшляйфі” вже давно відбулися.