X

Три двигуни і 500 к.с. потужності: топовий електромобіль Audi E-Tron S вийшов на ринок

Самый мощный Audi E-Tron вышел сразу в двух модификациях с заявленной отдачей более 500 л.с.

Нарешті настав час виходу на ринок найпродуктивніших версій електричного кросовера Audi E-Tron. Головною особливістю цих модифікацій є наявність трьох електромоторів, два з яких розташовані на задній осі, а один – на передній. На сьогодні жоден автовиробник не пропонує електрокарів із таким компонуванням, у зв’язку з чим Ауді цілком гідна звання першопрохідця в цій сфері.

Спортивні версії отримали назву Audi E-Tron S і E-Tron s Sportback. Результатом встановлення додаткового електромотора, звісно, є велика потужність. Так, віддача в обох версіях становить 503 к.с., а крутильний момент – 808 Нм. На розгін із місця до 100 км/год треба 4,5 с, а максимальна швидкість обмежена  позначкою в 210 км/год. Також електричні кросовери Ауді комплектуються акумуляторною батареєю ємністю 95 кВтг, яка забезпечує запас ходу в 364 км для E-Tron S і 370 км для E-Tron s Sportback. Обидві версії підтримують можливість швидкої зарядки від станцій потужністю до 150 кВт. Заповнити 80% батареї можна лише за півгодини.

Новий E-Tron S можна відрізнити від інших членів сімейства за збільшеною на 5 см шириною кузова, що було досягнуто шляхом встановлення ширших крил, агресивних бамперів і величезного заднього дифузора. Незважаючи на ці доопрацювання, коефіцієнт лобового опору залишився колишнім – 0,26. Також виробник оснастив авто модифікованою пневматичною підвіскою зі спеціальною надбудовою, яка може змінювати дорожній просвіт в діапазоні 76 мм,  потужнішими стабілізаторами і 20-дюймовими легкосплавними колісними дисками. Як опція доступні колеса на 21 і 22 дюйма.

Читайте також:
Самый стильный Audi Q5 показали на шпионских снимках

У продаж Audi E-Tron S і E-Tron S Sportback надійдуть вже наступного місяця. Вартість на E-Tron S стартує від 91 000 євро, а за E-Tron s Sportback доведеться викласти більше ніж 93 000 євро.