X

У Kia Sorento та Hyundai Santa Fe з’явився китайський однокласник — BYD Frigate 07

В Китае продажи нового кроссовера BYD стартуют в декабре 2022 года

Китайський конгломерат BYD, один із п’яти найбільших виробників електромобілів у світі, офіційно представив першу модель зі своєї майбутньої кросоверної лінійки — повнорозмірний Frigate 07. Більш того, кросовер вже поставлено на конвеєр, а до кінця року він з’явиться у місцевих дилерів. Як повідомляється, у Китаї однокласник Kia Sorento та Hyundai Santa Fe коштуватиме від 30  до 39 тисяч доларів.

Габаритні розміри BYD Frigate 07 — 4820 х 1920 х 1750 мм. Відстань між вісями — 2820 мм. Базові колісні диски діаметром 19 дюймів.

Екстер’єр новинки розроблено у стилістиці інших моделей «морського» сімейства. Наразі воно складається з компактного хетчбека Dolphin й седанів Seal та Destroyer 05. Передню частину «Фрегата» прикрашає широка решітка радіатора з вбудованими з боків секціями денних ходових вогнів. Автомобіль вирізняється високою підвіконною лінією та оригінальною вузькою оптикою. Особливо стильно виглядає «плетіння» задніх ліхтарів, які заходять далеко на боковини.

Чотиримісний салон нагадує інші «морські» моделі, але є й особливості. Наприклад, багатошарове оздоблення. На кожному рівні передньої панелі та дверних карток використаний інший матеріал. Сидіння обтягнуті шкірою та замшею, передні — з електроприводом. На місці традиційних дверних ручок встановлені поворотні «мушлі».

У стандартному оснащенні цифрова панель приладів, мультимедійна система з тачскріном діагоналлю 15,6 дюйма та проєкційний екран. Також у наявності аудіосистема Dynaudio із функцією активного шумоподавлення та адаптивний круїз-контроль. Над головами у пасажирів — панорамний дах.

BYD Frigate 07 укомплектований фірмовою гібридною силовою установкою DM-i (Dual Mode intelligent), яка може працювати як у послідовному, так і у паралельному режимі. Система складається з 1,5-літрового бензинового наддувного мотора та одного або двох електродвигунів (передній або повний привід відповідно). Віддача встановленого під капотом ДВЗ становить 139 к.с. та 231 Нм крутного моменту. Підключається він лише на високих швидкостях (система переходить у паралельний режим). На низьких швидкостях ДВЗ заглушений або працює як генератор тягової батареї.

Базова передньопривідна версія DM-i використовує електродвигун потужністю 197 к.с. У повнопривідному варіанті DM-p сукупною віддачею 401 к.с. на задній осі встановлений електромотор на 204 к.с.

Ємність літій-залізо-фосфатного акумулятора Blade не уточнюється. При цьому запас ходу заявлено на рівні 200 км. Споряджена маса базової версії DM-i — 2140 кг, повнопривідного варіанта DM-p — 2270 кг. Максимальна швидкість в обох випадках — 180 км/год. З місця до 100 км/год повнопривідний BYD Frigate 07 прискорюється за 4,7 секунди.

Читайте також:
BYD надихнувся Land Rover й готує схожу модель