X

У Kia Sportage з’явилася плагін-гібридна версія потужністю 265 к.с.

Прием предзаказов на самую мощную модификацию кроссовера стартует в конце февраля

Kia оголосила ціни та специфікації кросовера Sportage 2022 року, який у п’ятому поколінні вперше став гібридом із підключенням. На ринку йому доведеться конкурувати з новими Nissan Qashqai, Citroen C5 Aircross і Ford Kuga.

Новий Kia Sportage PHEV укомплектований 265-сильною силовою установкою, запозиченою у Hyundai Tucson. Вона складається з 1,6-літрового бензинового двигуна, електромотора і літій-іонної батареї ємністю 13,8 кВтг. Офіційний запас ходу на електротязі поки що не оголошено. Імовірно, він становитиме близько 48 км.

Також “п’ятий” Sportage доступний у гібридній версії. Силова установка такого кросовера складається з 1,6-літрового бензинового двигуна потужністю 230 к.с., батареї ємністю 1,49 кВтг і електродвигуна. Є в гамі і “м’який гібрид” на базі бензинового мотора. Повністю електричної версії у нового Sportage не буде.

На вибір водієві буде доступно кілька їздових режимів, від стандартного до Comfort, Eco, Sport і абсолютно нового Terrain. Останній призначений для їзди по снігу, бруду або піску.

Kia Sportage п’ятого покоління запропонує просторий салон з “найкращим у класі” простором для ніг пасажирів другого ряду і більше на 100 літрів порівняно з попередником багажне відділення — до 591 літра.

Салон укомплектований двома 12,3-дюймовими дисплеями: один — панель приладів, другий — мультимедійний комплекс. На центральній консолі тепер є бездротова зарядка для смартфона.

Також у новому поколінні кросовер отримав пакет Kia DriveWise ADAS. Він охоплює низку функцій активної безпеки. Це інтелектуальний круїз-контроль, система попередження про фронтальне зіткнення і моніторинг “сліпих зон”. Сюди ж входить і шосейний автопілот. Він здатний контролювати швидкість і відстань до транспортного засобу, що йде попереду. Плюс до цього передбачена підтримка програми Kia Connect і система Remote Smart Parking Assist, що дає змогу віддалено паркувати і забирати автомобіль з паркомісця.

Читайте також:
Kia розкрила характеристики нового Niro – першим з'явиться гібрид

У Великій Британії базовий Kia Sportage п’ятого покоління оцінили в $36 560. За плагін-гібрид доведеться віддати від $51 990 до $59 300 залежно від рівня оздоблення салону.