X

У кросовера Alfa Romeo Stelvio з’явився “молодший брат”

Марка представила новую стильную модель - Tonale

Ім’я для другого кросовера марка вибрала за аналогією з першою моделлю. Автомобіль назвали на честь гірського перевалу в Альпах заввишки 1883 метри над рівнем моря. Те саме стосується і моделі Stelvio. Своє ім’я кросовер отримав на честь іншого більш значного перевалу висотою 2557 метрів. З назвами все цілком логічно.

Tonale маркетологи марки позиціонують, як автомобіль для молодої аудиторії. Здебільшого жителів великих міст. Виглядає він стильно і дуже сучасно.

В основу моделі лягла платформа FIAT, яка використовується в Jeep Renegade. Екстер’єр Alfa Romeo Tonale створений з урахуванням всіх характерних особливостей бренду, а саме яскраво-вираженого двохоб’ємного профілю, T-подібної решітки радіатора і повітрозабірників, що примикають до неї. Сюди ж можна віднести боковини зі складними ненав’язливими виштамповками і бічні дзеркала “на ніжках”.

Габаритами кросовер можна порівняти з Audi Q3. Його довжина — 4528 мм, ширина — 1835 мм, висота — 1604 мм. Розмір колісної бази — 2636 мм.

У салоні — цифрова приладова панель діагоналлю 12,5 дюймів, а також система мультимедіа з можливістю керування голосом або через застосунок на смартфоні. Діагональ останньої — 10,25 дюйма.

Покупцям Alfa Romeo Tonale пропонуватимуть у п’яти версіях — бензиновій, дизельній, двох гібридних і плагін-гібридній.

Бензиновий варіант комплектується 2,0-літровим двигуном, що видає 256 к.с. Працює мотор у парі з дев’ятиступеневою автоматичною коробкою передач. У Європі такий кросовер продавати не планують. Це пов’язано із суворими нормами щодо шкідливих викидів.

Дизельна модифікація передбачає 1,6-літровий двигун, що видає 130 к.с. Вона доступна тільки з шестиступеневою роботизованою коробкою передач і переднім приводом.

Обидва “м’яких гібрида” комплектуються 1,5-літровим бензиновим двигуном і семиступеневою роботизованою коробкою передач із двома зчепленнями. До силової установки входить 48-вольтовий стартер-генератор, який підключається на низьких швидкостях. Він здатний короткочасно видавати до 20 к.с. У стандартній версії потужність гібрида — 130 к.с., у дорожчих — 160 к.с. Привод — передній, але пересуватися кросовер може і на електротязі.

Остання версія — плагін-гібрид. Його силова установка складається з 1,3-літрового турбованого бензинового двигуна і електромотора, окремо встановленого на задній осі. Все це доповнено літій-іонною батареєю ємністю 15,5 кВтг. Привод — повний. На електротязі Tonale здатний проїжджати 60 км. Сумарна віддача силової установки новинки — 275 к.с.

Читайте також:
Забросили на 40 лет: найден гараж с классическими Alfa Romeo

Старт продажу другого за рахунком кросовера Alfa Romeo запланований на червень 2022 року. Його вартість вже відома. Базову версію Tonale оцінили в 30 000 євро.