X

У міні-хетчбека Chery QQ з’явився старший брат і він удвічі дорожчий

В Китае продажи нового электрического хэтчбека Chery Wujie Pro начнутся до конца октября

Chery виводить на ринок новий електричний хетчбек — Wujie Pro, спочатку анонсований під назвою Chery QQ Unbounded Pro. Позначення QQ мало вказувати на приналежність моделі до нової електричної лінійки, розширення якої заплановано найближчим часом. Першим його одержав хетчбек Chery QQ, представлений у листопаді 2021 року.

Він мав стати основним конкурентом бестселера китайського ринку Wuling Mini EV, який реалізується по 30-50 тисяч одиниць на місяць. Але досягти такого ж успіху міні-кару Chery не вдалося. Максимально модель вартістю від 5500 до 8000 доларів знаходить 10 тисяч покупців на місяць. Імовірно, це й стало причиною відмови від раніше заявленої назви нового хетчбека.

Chery Wujie Pro вийшов трохи більшим за QQ. Габаритна довжина нової «тридверки» — 3402 мм (+500 мм), ширина — 1680 мм (+184 мм), висота — 1680 мм (-87 мм). Розмір колісної бази — 2160 мм. Колісні диски — 16 дюймів, тоді як у молодшого Chery QQ лише 12 дюймів. Вся оптика діодна.

У чотиримісному салоні повноцінні задні сидіння. За ними навіть знайшлося місце для невеликого багажника. Крісло водія регулюється вручну, тоді як пасажирське за доплату з електрорегулюваннями.

У стандартному оснащенні Chery Wujie Pro цифрова панель приладів (розмір не вказано) та мультимедійна система діагоналлю 10,25 або 12,9 дюймів, залежно від комплектації. У салоні Chery QQ встановлений один екран, який виконує функції панелі приладів та «мультимедійки». Також новому хетчбеку обіцяно камери кругового огляду та широкі онлайн-можливості.

Обидва хетчбеки побудовані на простій задньопривідній платформі з пружинною підвіскою на задній осі. На ринку Chery Wujie Pro запропонують у двох версіях. Базова — з електродвигуном віддачею 75 к.с. й 120 Нм та тяговою батареєю ємністю 30,6 кВтгод. Старшій дістався мотор на 95 к.с. (150 Нм) та акумулятор на 40,3 кВтгод. Паспортний запас ходу — 301 та 408 км відповідно.

Від 0 до 50 км/год потужніший Wujie Pro прискорюється за 4,8 секунди та розвиває максимальну швидкість 125 км/год. Серійне виробництво нового електрохетчбека вже почалося. На ринку новинка вартістю від 11 000 до 14 000 доларів з’явиться до кінця жовтня.

Читайте також:
Chery виводить на ринок новий кросовер — Exeed Yaoguang