X

У пікапа Hennessey VelociRaptor з’явилася тривісна версія

Первые клиентские автомобили уже доставлены

Американська Hennessey Performance Engineering, що спеціалізується на модифікації спортивних автомобілів відомих світових брендів, вивела на ринок нову тривісну версію пікапа VelociRaptor. Основою для неї став Ford F-150 Raptor чотирнадцятого покоління, представлений у лютому 2021 року.

У процесі перетворення на VelociRaptor 6×6 вантажну платформу базового пікапа збільшили з 1,67 до 2,4 метра. Під нею встановили кілька мостів із блокуваннями міжколісних диференціалів. За заявою розробників, зчеплення з дорогою покращилось на 50%.

Також Велоцираптору дісталися модернізована підвіска з амортизаторами Fox, тридюймовий ліфт-кіт та 20-дюймові колісні диски Hennessey з 37-дюймовими позашляховими шинами. Доповнюють образ тривісного монстра нові сталеві бампери та додаткова світлотехніка спереду.

Під капотом у VelociRaptor 6×6 форсований 3,5-літровий V6 заводського Ford F-150 Raptor. Зокрема, було встановлено більш продуктивні турбокомпресори, новий інтеркулер та перекалібрований блок управління. В результаті віддача двигуна зросла з 457 к.с. та 692 Нм крутного моменту до 566 к.с. та 911 Нм.

Вартість Hennessey VelociRaptor 6×6 — 399 950 доларів з урахуванням донорського F-150 Raptor. Перші тривісні пікапи доставлені клієнтам на початку цього місяця.

Читайте також:
На аукціон виставили електропікап Rivian R1T після ДТП (фото)