X

У Skoda Superb з’явився ще один конкурент — ліфтбек Shenlan SL03В

В Китае продажи электрического лифтбека стартуют в третьем квартале 2022 года

Shenlan SL03 — перша серійна модель молодої китайської марки Shenlan, що належить концерну Changan. Концепт електроліфтбека компанія показала восени 2021 року. На момент дебюту він називався Changan C385.

Shenlan SL03 побудований на новій модульній архітектурі EPA1. Ця платформа дає змогу будувати автомобілі з колісною базою 2800-3000 мм та електрифікованими силовими установками різних типів.

Для ліфтбека анонсовані три варіанти: стандартний електромобіль, послідовний гібрид і електромобіль з водневим електрохімічним генератором. Поки що представлений тільки базовий електричний варіант у двох модифікаціях. Обидві з одним електродвигуном на задній осі. У базовій версії віддача агрегата становить 218 к.с., в дорожчій — 258 к. с. Ємність тягової батареї — 58 і 78 кВт•год відповідно. З батареєю меншої ємності ліфтбек здатний проїхати 515 км без підзарядки, з більшою — 712 км в китайському вимірювальному циклі CLTC. Заявлений час прискорення від 0 до 100 км/год — 5,9 секунди.

Габаритами китайський електроліфтбек порівнянний зі Skoda Superb. При колісній базі в 2900 мм він досягає 4820 мм в довжину, 1890 мм в ширину і 1480 мм у висоту.

У Shenlan SL03 обтічний кузов з похилим скляним дахом, що закінчується сполейром з гострим центральним “плавником”, прикрашеним логотипом марки. Головна оптика виконана у вигляді тонкі світлодіодних смужок, передні і задні габаритні вогні — у формі трьох пелюсток. Через всю корму простяглася червона світлова смуга.

У базовій комплектації проєкційний дисплей і 14,6-дюймовий екран мультимедійної системи з сервоприводом: по команді датчика дисплей повертається в бік водія або пасажира на 15 градусів. Для цього достатньо просто потягнуться до екрана рукою. Перемикання коробки передач винесено на правий підкермовий важіль. Адаптивний круїз-контроль і автопарковщик доступні за доплату. Надалі обіцяють запропонувати автопілот третього рівня. Він з’явиться після оновлення програмного забезпечення “повітрям”.

У Китаї продаж електричного Shenlan SL03 почнеться в третьому кварталі 2022 року. Орієнтовний цінник — 23 тисячі доларів США.

Пізніше на ринок вийде гібридна модифікації ліфтбек. Електрична установка гібрида складатиметься з того ж електродвигуна потужністю 258 к.с., тягової батареї на 30 кВт•год і 1,5-літрового бензинового двигуна потужністю 95 к.с. для її підзарядки. Максимальна дальність становить близько 1200 км.

Читайте також:
Toyota вывела на тесты новый электромобиль (фото)

Для водневої версії Shenlan SL03 запас ходу заявлений на рівні 700 км. Інформації про силову установку немає. Всі елементи електрохімічного генератора планують випускати в Китаї.