X

Поліпшений комплекс безпеки та оновлення «по повітрю»: що ще запропонує Toyota Corolla

В Японии продажи обновленного семейства уже стартовали

Популярне сімейство Toyota Corolla пережило чергове оновлення. Модернізації зазнали седан, універсал Touring та хетчбек Sport для японського ринку. Список зовнішніх змін незначний — перероблена графіка фар та переднього повітрозабірника. Усі зусилля сконцентровані на технічній стороні.

Зокрема, доопрацьовано комплекс систем превентивної безпеки Toyota Safety Sense (TSS). Тепер він підтримує оновлення по повітрю та вміє розпізнавати пішоходів при повороті праворуч. Також додано так звану «випереджувальну допомогу» — електроніка аналізує поточні дорожні умови та прогнозує ризики. Наприклад, підказує водієві, коли загальмувати, що не наїхати на пішохода або «не наздогнати» автомобіль, що йде попереду, на слизькій дорозі.

 

У базовій версії оновлена Corolla може запропонувати мультимедійну систему із дисплеєм діагоналлю 8 дюймів. Топовим версіям дістався екран на 10,5 дюймів. Плюс до цього у всіх модифікаціях тепер є вбудований Wi-Fi роутер.

У Японії седан та універсал Toyota Corolla пропонують з 1,5-літровим атмосферним двигуном потужністю 120 к.с. Хетчбек Sport укомплектований 170-сильним бензиновим двигуном об’ємом 2,0 л.

Як і раніше, для всіх кузовних версій доступна гібридна силова установка на базі 1,8-літрового бензинового двигуна ZR-FXE. Незважаючи на те, що сукупна віддача системи залишилася на рівні колишніх 140 к.с., віддача окремого електромотора зросла з 72 к.с. та 163 Нм до 95 к.с. та 185 Нм.

У всіх випадках використано варіатор. Версії з ДВЗ стандартного оснащені системою переднього приводу. Гібридні за доплату укомплектують системою E-Four: встановлений на задній осі окремий електромотор забезпечує повний привід на старті та при недостатньому зчепленні з дорогою.

Читайте також:
Toyota Aygo X не зміг розминутися з «лосем»

На рідному ринку марки оновлену Toyota Corolla у кузові седан пропонують за ціною від $13 800, універсал — від $14 300, хетчбек — від $15 500. Продажі вже розпочалися.