X

Гіперкар Bugatti, що поступився Роллс-Ройсу, представили офіційно

Уникальный автомобиль, выпущенный в единственном экземпляре, наконец-то отправится к своему владельцу

Bugatti La Voiture Noire як прототип дебютував у 2019 році і став окрасою Женевського автосалону. Він привернув до себе увагу абсолютно всіх відвідувачів виставки. Крім ефектної зовнішності гіперкар отримав і значний цінник в 16,5 млн євро, що зробило його найдорожчим автомобілем у світі. На жаль, днями він втратив цей статус через новий Rolls-Royce Boat Tail, який оцінили в 28 млн доларів.

На заході в Женеві показали макет моделі без силової установки. Попри це автомобіль  продали ще до закінчення виставки. Через два роки виробник показав серійну версію La Voiture Noire, який є сучасною інтерпретацією особистого Type 57 SC Atlantic Жана Бугатті, втраченого під час Другої світової війни. Гіперкар практично повністю повторює однойменний шоу-кар. Однак машина з 16,5 млн євро подешевшала до 13,4 млн доларів. Або просто цифри конкретизувалися.

Автомобіль базується на основі Chiron, але отримав збільшену на 250 мм колісну базу. Загальна довжина зросла на 450 мм порівняно з донором. Кузов виконаний з вуглепластика і складений вручну. Решітку La Voiture Noire надрукували на 3D-принтері, фари мають 25 світлодіодних елементів кожна. На кормі домінує вигнута світлодіодна смуга без єдиного стику і вихлопна система з шістьома патрубками.

Читайте також:
Найкраще уживане авто: рідкісний Bugatti шукає нового власника

Фото салону виробник не опублікував. Відомо, що він оздоблений висококласною перфорованою шкірою двох кольорів і алькантарою. Як декор виступають чорні алюмінієві вставки і елементи з рожевого дерева. Ім’я власника унікального гіперкара, випущеного в єдиному екземплярі, тримають у таємниці.