X

В Афганістані представили свій суперкар на базі двигуна Toyota Corolla

Первый афганский национальный автомобиль выйдет на международный рынок

Команда інженерів Кабульського професійно-технічного інституту розробила перший національний автомобіль — суперкар Mada 9. Як повідомив афганський телеканал ToloNews, роботи над його створенням тривали п’ять років і наразі перебувають на стадії прототипу.

У Mada 9 низькопосаджений композитний кузов з похилою лінією даху, яка переходить у довгий «хвіст». Під фігурними колісними арками «дводверки» встановлені масивні колісні диски з широкими шинами. Очікується, що суперкар адаптують під горбистий ландшафт Афганістану.

Технічні характеристики автомобіля не озвучуються. За неофіційними даними, Mada 9 укомплектований модернізованим двигуном Toyota Corolla, здатним витримувати великі швидкості. Також розробники планують застосувати електричну трансмісію. Вже найближчим часом розробники почнуть стендові випробування ходових характеристик Mada 9.

Читайте також:
У мережу злили фото нового суперкара Mercedes-AMG до прем'єри

Точні терміни запуску моделі у серію не уточнюються, але компанія не приховує, що після освоєння внутрішнього ринку планує вийти на міжнародні майданчики. Також Mada 9 з’явиться на світових виставках та автосалонах.