X

В дилерській мережі Renault стартували продажі электромобілів

Этой зимой в Украине с участием экспертов из Франции и представителей компании «Рено Украина» был проведен повторный ZOE тур, результаты которого свидетельствуют о подготовленности инфраструктуры и дают зеленый свет на продажу электромобилей Renault.

Відповідно до вимог бренда Renault, перед стартом продажів електромобілів в країні проводиться ґрунтовна перевірка інфраструктури зарядних станцій на коректність роботи, а також можливість комфортної та безпечної експлуатації електромобілів Renault в міських умовах.

Виробники зарядних станцій в Європі, які хочуть співпрацювати з брендом Renault, повинні отримати на свою станцію сертифікат ZE Ready, що відповідає найвищим стандартам Renault з безпеки під час зарядки електромобілів. З метою оцінки стану зарядних станцій командою Renault в Україні був проведений ZOE тур.

ZOE тур – це інспекція зарядної інфраструктури командою з 3-х співробітників штаб-квартири Renault, в яку входять: менеджер із розвитку бізнесу електромобілів в країнах Східної Європи – Сандрін Жодон і 2 технічних фахівця (“flying doctors”).

Відповідно до правил бренду продажі електромобілів Renault можуть здійснюватися тільки в тих містах, де 80% громадської інфраструктури коректно заряджають електромобілі Renault.

Перша інспекція була проведена в Києві, Львові та Одесі навесні 2017 року і за її підсумками лише 76% зарядних станцій мали належний технічний рівень для зарядки електромобілів Renault.

Renault ZOE

Враховуючу низьку підготовленість української інфраструктури до комфортної експлуатації електромобілів  Renault, протягом року проводилися переговори з власниками та операторами інфраструктури щодо виправлення помилок та удосконалення роботи зарядних станцій.

Цієї зими команда експертів Renault повторно провела ZOE тур в Україні, аби перевірити стан зарядних станцій після необхідних модифікацій.

Згідно результатів другого ZOE туру рівень підготовленості інфраструктури для електромобілів Renault виявився прийнятним, адже 85% із перевірених зарядних станцій є сумісними з Renault ZOE (при необхідному мінімумі 80%).

Renault Kangoo Z.E.

В рамках ZOE туру 9 офіційних дилерських центрів Renault в Україні пройшли перевірку та отримали статус Renault Expert ZE, що дає право на  продаж та обслуговування електромобілів Renault ZOE та Renault Kangoo Z.E.:

  • Автогруп+ (Одеса)
  • АІС Автокрай Україна (Київ)
  • Арма Моторс (Київ)
  • В.С.К. (Івано-Франківськ)
  • Кий Авто (Київ)
  • М-Моторс (Миколаїв)
  • НІКО Прайм Мегаполіс (Київ)
  • Сінгл-Мотор (Дніпро)
  • Ю.Р.К. (Львів)

Зазначені офіційні дилерські центри Renault відповідають технічним вимогам для обслуговування електромобілів:

  1. На їх території встановлені по 2 зарядні станції, що пройшли технічну перевірку та відповідають стандарту ZE Ready.
  2. На складі в наявності є спеціальний інструмент для проведення профілактичних та ремонтних робіт електромобілів.
  3. На офіційному сервісі є 2 технічних спеціаліста, що пройшли спеціальне навчання та мають високий рівень підготовленості для обслуговування електромобілів.

Інформація про електромобілі Renault.

Електромобільне майбутнє вже близько!

3-й рік поспіль бренд RENAULT займає 1-е місце на автомобільному ринку України. Компанія Renault в Україні займає лідируючі позиції завдяки широкому модельному ряду, конкурентним цінам, власній програмі кредитування Renault Фінанс та кваліфікованій дилерській мережі.

*9 офіційних дилерських центрів Renault мають допуск до продажів та обслуговування електромобілів Renault ZOE та Kangoo ZE.