X

В ЄС з’явився електрокар дешевше за 10 000 євро, який ми чекаємо в Україні

Новый Dartz FreZe Nikrob EV оказался самым доступным электромобилем Европы

Латвійська компанія Dartz Motorz і литовська фірма Nikrob UAB анонсували появу на європейському ринку нового електромобіля. Ним стане автомобіль, що отримав назву FreZe.

FreZe Nikrob EV є копією китайського Wuling Hongguang MINI EV. Оригінальний автомобіль вийшов на ринок в травні 2020 року і швидко став популярним. У КНР за бюджетний електрокар просять від $4500.

У січні 2021 року Wuling Hongguang MINI EV в Піднебесній було продано в кількості 25 788 одиниць. Для порівняння, за цей же період купили загалом 13 843 автомобілі Tesla Model 3.

Після того, як автомобіль дебютує на європейському ринку, його цінник значно зросте і становитиме 9 999 тисяч євро. Навіть враховуючи таку цифру, електрокар буде найдоступнішим в Європі.

Технічні характеристики нового FreZe Nikrob EV поки що не озвучують. Відомо, що його максимальна швидкість становитиме лише 105 км/год. Від одного заряду акумулятора автомобіль зможе проїхати понад 200 км шляху.

Читайте також:
У Литві продають унікальний "Запорожець" із влаштованою в ньому пивоварнею за значну суму

Виробництво FreZe Nikrob EV налагодили в Литві. Там електрокар складають з китайських деталей. Автомобілем вже зацікавилося більше тисячі покупців, які оформили попереднє замовлення. Крім того, FreZe подумують придбати і оператори кількох європейських каршерінгових сервісів. Цікаво, що в Україні новинка теж може виявитися затребуваною – для вітчизняних автомобілістів немає нічого нового в купівлі машин в країнах ЄС, а вигідні умови розмитнення роблять EV дуже популярними в нашій країні.