X

У Німеччині показали інноваційний електромобіль за 45000 євро

Byton M-Byte — многообещающий электромобиль, который объединяет в себе смелые решения, индивидуальный дизайн и технологии

Автомобільна громадськість давно стежить за проектом Byton. Якщо так одразу не можете згадати — це перший у світі автомобіль з екраном  у 48 дюймів на передній панелі. І, звісно, це електромобіль. Так, китайський. Тепер на Франкфуртському автосалоні представили серійний електричний кросовер, який вирушить і в Європу, і у США.

Багато хто справді чекає на цю новинку, адже компанія вже зібрала понад 50 тис. попередніх замовлень з усього світу! Тоді почнемо. Дизайн трохи надуманий і дещо перевантажений, але Byton M-Byte ні на кого не схожий, що дуже добре для китайського авто, і загалом має цілком прийнятний вигляд.

Інтер’єр демонструє деякі футуристичні рішення. Багато в чому завдяки величезному дисплею інформаційного комплексу. Але це не все — керування другорядними функціями здійснюється за допомогою 7-дюймового екрана на рульовому колесі (так) і 8-дюймового дисплея між передніми кріслами. Загалом, все для тих, хто більше любить дивитися в екран, а не на дорогу.

Відомо також, що як альтернативу небезпечному для автомобіля сенсорному вводу запропонують жести, голос і кнопки. Але, судячи з фото, в салоні не так багато фізичних перемикачів для керування всім цим. Тому доведеться якомога активніше махати руками.

Що з технікою? Базовий електромобіль Байтон отримав задній привід і електромотор потужністю 272 к.с., а 72-кіловатна батарея обіцяє запас ходу в 360 км. Топова модифікація — повнопривідний двомоторний кросовер Byton M-Byte на 402 к.с. У цьому разі автомобіль отримує батарею ємністю 95 квт/год і запас ходу в 435 км.

Читайте також:
Представлено електромобіль VW ID.3 — фото і характеристики

Швидка 150-кіловатна зарядка здатна зарядити автомобіль до 80% приблизно за 35 хв. Стартова ціна в Європі — 45 тис. євро.