X

У Китаї дебютував конкурент Tesla Model X – кросовер із запасом ходу 510 км

Новый электрический кроссовер из Китая - Nio ES6 - очередная смелая заявка, которая, похоже, снова останется только на домашнем рынке

Компанія Nio, раніше вже представивши електричний кросовер ES8, який уже вирушив у продаж, показала менш дорогий електрокрос ES6. Також новинка виявилася трохи меншою за габаритами.

Автомобіль сягає 4850 мм завдовжки і 1965 мм – завширшки. Колісна база становить щедрі 2900 мм, що дало змогу запропонувати як опцію семимісну конфігурацію салону.

Всередині, до речі, – вже традиційний для електричних кросоверів великий сенсорний екран мультимедійної системи, розташований вертикально. Крім того, інтер’єр у дорогих модифікаціях може похвалитися якісною обробкою шкірою Nappa і автоматичною системою ароматизації повітря.

Двомоторна силова установка розвиває комбіновану потужність 536 к.с. Вона складається з двигуна з постійними магнітами (215 к.с.), призначеного для постійної роботи на низьких і середніх швидкостях, другий – асинхронний двигун (322 к.с.), який відповідає за режими максимального навантаження.

Виробник заявляє, що це дуже ефективна система. Можливо, так і є. Розгін до 100 км/год можливий менше ніж за 4,7 с, максимальна швидкість – 200 км/год. Акумуляторна батарея ємністю 84 кВт-год забезпечує максимальний пробіг у 510 км на одному повному заряді. Щоправда, цифри розраховані за застарілою і досить лояльною системою NEDC, тому на реальній дорозі новий електричний кросовер Nio ES6 проїде менше.

Попросять за такий автомобіль майже $ 65 000, але автомобіль з більш скромною силовою установкою і акумуляторною батареєю, вона на 70 кВтг обійдеться приблизно в $ 52 000.

Читайте також:
Китайцы представили электрический кроссовер с пробегом 350 км за $20 000