X

У Китаї клонують класичний Mini

Электрическую копию легендарного британского Mini Cooper готовит Beijing Astech Technology

Ще одна легенда світового автомобілебудування стала жертвою китайських виробників електромобілів. Після Chevrolet Corvette і Volkswagen Beetle в Китаї мають намір клонувати класичний Mini, який випускала British Motor Corporation та її наступники в 1961-1971 і 1990-2000 роках.

Власний електромобіль із зовнішністю британського Сіті-кара запатентував Beijing Astech Technology. Фото з патентної заявки Шанхайського стартапу опублікувало видання CarNewsChina.

У електромобіля характерна кругла ретро-оптика, дверні ручки і антена на лобовому склом. Також безіменному електрокару дісталися стильні хромовані бампери, покриті хромом двірники і ніжки бічних дзеркал заднього виду. Доповнюють олдскульний образ легкосплавні колісні диски, перенесені з 60-х років минулого століття.

Судячи зі знімків, нова китайська версія зберегла всі пропорції оригіналу, хоча і здається трохи більшою. Водночас кузов вийшов більш гладеньким і це, по суті, єдина помітна відмінність. Навіть електродвигун встановлений попереду, як у оригінального автомобіля. Зарядний порт ховається під традиційною кришкою паливного бака на лівому задньому крилі. Ще один “привіт” із 60-х — маленькі вогники по обидва боки від зони кріплення номерного знака.

Читайте також:
Новий електричний MINI Cooper S повністю розсекречений до прем'єри (фото)

Чи з’явиться у китайського Mini товарна версія, покаже час. Цікаво, як на це відреагують у концерні BMW, якому зараз належить Mini.