X

У Китаї показали електромобіль із запасом ходу 800 км

Электромобиль Neta Eureka 03 создан для соперничества с лучшими премиальными авто своего сегмента – такими, как Tesla Model 3

Лідером із впровадження електромобільних технологій сьогодні є Китай. У цій країні нові автомобілі без ДВЗ показують дуже часто. Чергова новинка — Neta Eureka 03. Китайський електрокар обіцяє здивувати своїми можливостями.

Про компанію Hozon Auto ми знаємо не так багато. Можемо хіба що згадати кілька недорогих кросоверів на електротязі і ефектну розробку, з якою виробник планував змагатися з Tesla Model X.

Нова ж Neta Eureka 03, найімовірніше, цілить у Tesla Model 3. Передусім у цьому допоможе запас ходу на рівні 800 км. Щоправда, цей показник нарахували в рамках сертифіката NEDC, який все ще популярний в КНР, але вже поступився місцем більш досконалим методикам в інших країнах. Отже, насправді Eureka 03 подолає близько 500 км — все одно непогано.

Обіцяють і динамічний розгін до 100 км/год за 4 с, але деталей про силову установку в Hozon не надали. Що ще можна сказати про цей електромобіль? Дизайн вийшов ефектним, але не особливо незабутнім. Звісно, передня світлотехніка на вигляд доволі незвична. Як і смуги на дверях. Але поки що важко судити, що з цього виявиться на серійній машині, адже поки що нам продемонстрували концепт.

Читайте також:
Блогер придбав китайський електромобіль на Alibaba: що йому привезли насправді (відео)

Виробництво запланували на 2022 рік. Ціна невідома, але Neta Eureka 03 обов’язково має вийти дешевшою за Тесла Модел 3. Поки що проект здається багатообіцяючим. Залишилося не розчарувати потенційних покупців.

136