X

У пару до Ліфа: представлено електричний кросовер Nissan Ariya

Nissan Ariya: как будет выглядеть первый электрический кроссовер Ниссан

Другим електромобілем Nissan після бестселера Leaf стане кросовер з красивою назвою Ariya. Про характеристики цієї машини говорити поки що зарано, а от який він матиме вигляд, ми вже знаємо: на автосалоні, що стартував у Токіо, японський автогігант показав передсерійний прототип Nissan Ariya.

Вигляд концепту відкриває нову мову дизайну для Nissan – саме такий вигляд матимуть майбутні моделі марки. Для Арії характерні плавні лінії та інтегрована в загальний зовнішній вигляд решітка радіатора. У задній частині електрокар примітний різко похилим дахом.

Як заявляє Nissan, Ariya стоїть на новій спеціалізованій електричній платформі з встановленою в підлозі АКБ і двома електродвигунами, один з яких встановлено спереду, інший ззаду. Як вже було зазначено вище, про ТТХ машини офіційно нічого невідомо, але, якщо вірити чуткам, серійний варіант моделі отримає запас ходу в 480-500 км і зможе прискорюватися до “сотні” менше ніж за 5 секунд.

Також відомо, що прототип оснащений системою допомоги водієві Nissan ProPILOT 2.0, яка дає змогу машині автономно пересуватися магістралями.

У салоні Nissan Ariya – футуристична приладова панель з двома великими дисплеями і велика сенсорна панель на центральній консолі.

Вийшовши на ринок, Nissan Ariya конкуруватиме з Volkswagen ID.4 – аналогічним за розміром кросовером.

Читайте також:
Nissan Juke 2020 — изучаем дизайн в подробностях (фото)