X

У мережі показали новий електрокар Tesla за $ 25 000

Американский производитель намерен презентовать новинку уже в этом году. Успеет?

За підсумками 2020-го Tesla виробила близько півмільйона електромобілів. На поточний рік у виробника ще більш амбітні плани. Він має намір наростити обсяги щонайменше на 50%,  встановивши таким чином новий особистий рекорд. Щоб досягти цієї цифри, Тесла готує доступну новинку. Утім, найімовірніше, до кінця 2021-го цей автомобіль не з’явиться.

Йдеться про електричний хетчбек, який стане першим представником марки в бюджетному сегменті. Про розробку машини американський виробник говорив ще минулого року і навіть шукав сторонніх дизайнерів, які допомогли б створити її. І от авто почало набувати реальних рис. Щоправда, рендер нової моделі Tesla опублікувала не сама компанія, а незалежні художники. Створюючи образ, автори спиралися на вже відомі факти.

Так, раніше глава компанії Ілон Маск заявив, що новинку побудують на тій самій модульній платформі, що і Model 3. При цьому електричний хетчбек отримає власний кузов. У компанії також розглядають варіант розробки окремих бюджетних моделей для кожного ринку. Підхід, знайомий великим виробникам, які можуть дозволити собі створювати велику кількість автомобілів з унікальною конструкцією. Нічого спільного з цим у Tesla поки що немає. Але цікаво, що вартість у електрокара буде єдиною і становитиме $25 000.

Читайте також:
Tesla більше за інших авто задовольняє своїх власників, але є нюанси

На рендерах новий електрокар Тесла має цілком традиційний вигляд і успадковує актуальну стилістику бренду. Наприклад, дверні ручки і дзеркала заднього виду такі самі, як у Model 3 і Y. Задні ліхтарі також запозичені у компактного седана, а фари нагадують концепт Roadster 2.