X

В Україні дебютував компактний кросовер Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc ворвался на украинский рынок!

Вітчизняний сегмент компактних кросоверів поповнився новим гравцем – Volkswagen T-Roc. Замовлення на нього в Україні почали приймати ще в травні, а тепер автомобіль добрався до нас фактично! Сьогодні в Києві відбулася офіційна презентація вольфсбурзької новинки, і зараз ми розповімо про неї абсолютно все.

Volkswagen T-Roc належить до тих моделей, які називають субкомпактними кросоверами, або ж міні-кросоверами. Це як, наприклад, Hyundai Creta, Skoda Karoq і Audi Q2. У довжину новинка досягає трохи більше 4,2 м, ширину – 1,8 м, а висоту – 1,5 м. Колісна база при цьому дорівнює 2,6 метра. Отже, він трохи менший за Тігуан – зокрема, коротший на 252 мм.

Читайте також:
Самый крутой кроссовер Volkswagen T-Roc показался широкой публике

Складено Volkswagen T-Roc на найпопулярнішій платформі VW Group на сьогодні – MQB (її використовують актуальний Гольф, Пасат, Тігуан, кросовери Шкода, Сеат тощо). Але якщо говорити конкретніше, то він використовує укорочену версію цієї архітектури, MQB-A0 – аналогічне шасі лежить в основі хетчбека Polo. Ну а оскільки платформа виявилася сучаснішою, інженери змогли оснастити машину повним приводом, що не може не радувати. Утім, передній привід в ньому теж передбачений.

Для Volkswagen T-Roc передбачено три двигуни, але в Україну він приїхав з одним, найновішим – 1,5-літровим TSI потужністю 150 к.с. Зістиковується мотор із 7-ступінчастою коробкою DSG. Такий тандем дає змогу автомобілю прискорюватися до 100 км/год за 8,4 с і розвивати 205 км/год максималки. Змішана витрата палива за паспортом становить 5,4 л на 100 км.

Тепер пару слів про салон Volkswagen T-Roc. Тут головним чином звертають на себе увагу вставки під колір кузова. Загалом тут все зроблено по-фольксвагенівськи, але матеріали оздоблення трохи простіші порівняно з тим же Тігуаном. А стосовно багажника, його місткість у стандартній конфігурації становить 445 л. Задній диван складається в пропорції 40:60.

Читайте також:
Спортивный кроссовер VW T-Roc R: 300 лошадей и 4.9 с до сотни

Залежно від комплектації нового нового кросовера Фольксваген має бездротову зарядку для смартфонів, 300-ватну восьмиканальну акустику Beats, екран мультимедіа на 6,5 або 8 дюймів, цифровий приладовий щиток. Серед рідкісних як для цього сегмента опцій: електропривід п’ятих дверей, двозонний клімат, обігрів керма, двосекційний панорамний люк. Комплект систем безпеки теж вражає: є автоматична система гальмування з ідентифікацією пішоходів, адаптивний круїз-контроль, контроль знаків, моніторинг сліпих зон, функція дотримання рядності руху, асистент руху в заторах, камера заднього виду тощо.

Доступна новинка в 3 рівнях комплектацій: Life, Style і Sport. Вони відрізняються низкою елементів оформлення екстер’єру та інтер’єру, а також оснащенням. Мінімальна ціна Volkswagen T-Roc наразі становить від 661,5 тис. грн. Топовий варіант обійдеться трохи більше ніж у 780 тис. грн.

Читайте також:
Volkswagen засветил модный кемпер California 6.1