X

В Україні вантажівки почали оснащувати кранами-маніпуляторами XCMG

Відомий український Завод спецтехніки «Техкомплект» вийшов на вітчизняний ринок підйомного обладнання з цікавим продуктом – тросовими кранами-маніпуляторами марки XCMG, вантажопідйомністю від 3 до 20 т. Встановити їх можна на відповідне шасі вантажівки з бортовою сталевою або алюмінієвою платформою – надбудови «Техкомплект» виготовляє на своєму підприємстві в Полтавській області.

Крани-маніпулятори XCMG оснащені L-подібною стрілою з шестикутним перетином, що забезпечує високу міцність конструкції. Застосовується запатентована система втягування гака, що економить час під час розгортання і транспортування.

Особливу увагу приділено безпеці: це і захист від перемотування, що оберігає трос від розриву, і виносні гідравлічні опори-аутригери, що підвищують стійкість під час навантажувальних робіт. Крани-маніпулятори обладнані вбудованим поворотним механізмом.

Замовнику надається вибір з моделей вантажопідйомністю від 3,2 до 20 т. Максимальний виліт варіюється від 10,27 до 23,7 м, а вага кранової установки — від 1265 до 7600 кг.

Завод спецтехніки “Техкомплект” також готовий запропонувати і ще більш вантажопідйомну техніку марки XCMG – автокрани на спецшасі, здатні піднімати від 25 до 100 т на висоту до 92,6 м.

А щодо кранів-маніпуляторів, то в асортименті у «Техкомплекта» є також і моделі інших відомих виробників. Це шарнірні крани-маніпулятори з Z-подібною стрілою італійської марки PM, а також тросові крани-маніпулятори L-подібної конструкції південнокорейського виробника KANGLIM.