X

В Україні презентували кросовери Subaru Forester e-Boxer і XV e-Boxer (відео)

Гибридные версии моделей уже доступны у официальных дилеров марки

Компанія Subaru, наслідуючи світову тенденцію, прагне зробити свої транспортні засоби ще  екологічнішими і економічнішими. Як наслідок, в лінійці виробника з’являється більше електрифікованих моделей. Серед них кросовери Subaru Forester e-Boxer і Subaru XV e-Boxer, які дісталися України.

Обидва автомобілі виконані в сучасній стилістиці бренду і вже знайомі шанувальникам марки. Гібридний Субару Форестер зовні відрізняється від повністю паливної версії тільки особливими накладками на дзеркалах заднього виду і дверцятах багажника. У XV e-Boxer особливостей ще більше. Зокрема, кросовер пофарбували в унікальний відтінок блакитного кольору, а салон оздобили чорною шкірою, яку доповнює лінія синього кольору, що повторює відтінок кузова. Обмежуватися тільки коригуванням деталей екстер’єру та інтер’єру виробник не став. Subaru суттєво розширила оснащення моделей, а також підвищила їх рівень комфорту і безпеки.

Особливу увагу варто приділити Driver Monitoring System. Ця система відповідає за налаштування салону під вимоги водія. Параметри задаються один раз, а потім DMS сама за лічені секунди розпізнає водія і підводить налаштування під нього. Серед них нахил сидіння, положення дзеркал, налаштування панелі приладів, клімат-контролю та іншого. Все це стало можливим завдяки інтеграції інфрачервоної камери. Крім персоналізації салону, ця система стежить за станом водія, а також за тим, щоб він не відволікався від дороги. У разі втрати контролю, DMS дає попереджувальний сигнал, а якщо водій не реагує, система пригальмовує машину. Крім того, в оснащення увійшла EyeSight, яка також відповідає за безпеку. Вона використовує два об’єктиви стерео-камери, встановленої біля дзеркала заднього виду. У разі виникнення небезпеки, вона подає сигнал водієві або самостійно знижує швидкість, щоб уникнути аварії або мінімізувати її наслідки.

В оснащення салону кросоверів увійшло кілька екранів, на одному з яких відображається інформація щодо роботи гібридної системи. Адже на Forester e-Boxer і XV e-Boxer у водія немає можливості вибору режиму роботи силової установки, її визначає інтелектуальна система. Щодо самої установки, це так званий паралельний гібрид. В основі лежить модифікований 2,0-літровий бензиновий двигун, який доповнили стартер-генератором. Другою складовою установки є електромотор потужністю 12,3 кВт і 66 Нм крутильного моменту. Привід — повний. Також машинам обіцяна система X-Mode із двома режимами роботи, яка дасть змогу використовувати кросовери Субару навіть на важкому бездоріжжі.

Читайте також:
Новий пікап Subaru Outback показали на першому зображенні