X

В Україні створили унікальний всюдихід Atlas, який дивує здібностями (відео)

Новинка схожа с вездеходом Sherp, но технически значительно превосходит конкурента

Українська компанія Atlas Industry, виробничі потужності якої розташовані в Дніпрі, розробила унікальний супервсюдихід. Автомобіль дебютував в ролі концепту, але найближчим часом вирушить у серійне виробництво, оскільки транспортний засіб успішно пройшов необхідні етапи випробувань.

Атлас має вражаючий вигляд, але в ньому чітко проглядається схожість із всюдиходом Sherp. За словами творців, до цього всюдиходу новинка не причетна. Крім того, за своїми характеристиками і прохідності Atlas значною мірою перевершує конкурента. Вага всюдихода становить 2200 кг, а вантажопідйомність досягає 1500 кг. У салоні може бути встановлено до 11 пасажирських місць. Кабіна може бути обладнана під транспортування поранених бійців.

Всюдихід оснащений пневмопідвіскою з загашувачами коливань, системою керування обома парами коліс, блокуванням диференціалів. Кліренс досягає 580 мм. Максимальна швидкість авто на грунті становить 60 км/год, на воді — 7 км/год. Привід – 4х4, а основним органом керування є рульове колесо. Тобто, керувати Атласом може будь-яка людина, у якої є досвід водіння авто з механічною КПП. При цьому його маневреність така висока, що розвертатися на ньому простіше, ніж на легковій машині – радіус розвороту становить 6 метрів. Розробники стверджують, що незабаром Atlas вирушить на службу до прикордонників і рятувальників у всьому світі.

Читайте також:
Фургон MAN TGE 4x4 превратили в гусеничный вездеход