X

У Японії побудували електричний фургон із плоскими кузовними панелями

Мелкосерийное производство субкомпактного электровэна Puzzle запустят в 2025 году

Японський стартап HW Electro, який просуває «інновації в галузі електромобільності», представив легковий комерційний електромобіль HW Electro Puzzle. Офіційна прем’єра електровену класу кей-кар відбулася на виставці Japan Mobility Show 2023. Нинішню презентацію провели вже в Нью-Йорку. Ймовірно, американський ринок розлядається як потенційний для нової моделі.

HW Electro Puzzle відрізняється оригінальним рішенням екстер’єру. Усі поверхні кузова електровена плоскі. Задні пасажирські двері відчиняються проти руху. На даху встановлені сонячні панелі, що дають змогу поповнювати заряд батареї за рахунок енергії сонця.

Габаритна довжина фургона — 3395 мм, ширина — 1475 мм. Вантажопідйомність — 350 кг. Подробиць про силову установку немає. Відомо, що HW Electro Puzzle використовує літій-залізо-фосфатну батарею, що забезпечує запас ходу до 200 км.

Випуск електровена заплановано на початок весни 2025 року. У компанії HW Electro Puzzle позиціонують як транспортний засіб для вирішення різних соціальних проблем, таких як стихійні лиха та екологічні катастрофи. З цією метою стартап розробив застосунок HW Electro MyHWE та ряд платформних сервісів, які підтримує новий фургон.

Читайте також:
Ford Transit Сustom – ключові новації фургону 2024 року