X

VinFast націлився на ринок пікапів

Заманивать клиентов планируют привлекательным дизайном

В’єтнамська VinFast, заснована людиною, яка заробила свої мільярди на «Мівіні», привезла на CES 2024 пікап VF Wild. На стенді компанії він стояв поруч із мініатюрним електричним кросовером VF3, орієнтованим на внутрішній ринок В’єтнаму.

VF Wild — середньорозмірний електричний пікап, який має конкурувати з GMC Canyon, Chevrolet Colorado, Ford Ranger, Toyota Tacoma та Honda Ridgeline. Ймовірно, ставка зроблена на зовнішність, оскільки забезпечити пікапу гідні позашляхові характеристики VinFast навряд чи вдасться. Єдиний кросовер бренду — VF8 — виявився не готовим до бездоріжжя, хоча зовні досить привабливий.

Зі слів в’єтнамських дизайнерів, вигляд VF Wild «натхненний плавним рухом плаща супергероя на вітрі». Як видно на фото з CES 2024, у пікапа чотиридверна кабіна з задньою парою дверей, що відкривається проти руху, та повністю скляним дахом. На «носі» горизонтальні смуги світлодіодів, розірвані підсвіченим логотипом бренду. Передній бампер захищений масивною накладкою, що натякає на позашляхові здібності автомобіля.

Також до плюсів VF Wild можна віднести камери на місці традиційних бічних дзеркал заднього виду. Картинка з них виводиться на два невеликі екрани на передній панелі. Хоча, як правило, подібні рішення «губляться» дорогою до конвеєра. Вантажна платформа пікапа подовжується за рахунок складених спинок задніх сидінь, висуваючись поверх них.

Двоколірний салон декорований золотом та вставками «під дерево». Перед водієм двоспицеве кермо з квадратним ободом, трохи збоку — невеликий вертикальний дисплей та дві масивні рукоятки під ним. У передньому ряду — капітанські крісла з високими підголівниками та дисплеями для задніх пасажирів на спинках.

Читайте також:
Пікап Ford F-350 переобладнали в «будинок на колесах» для подорожі Аляскою (відео)

Інформації про силову установку VF Wild наразі немає. Також не озвучено перспектив серійного виробництва пікапа.