X

Vision Mercedes-Maybach 6 стане прикрасою автошоу в Парижі

Компания Mercedes-Benz продолжает интриговать автомобильную общественность фотографиями и видео роскошного концептуального купе Vision Mercedes-Maybach 6.

На конкурсі автомобільної краси Pebble Beach Concours d’elegance відбудеться світова прем’єра концептуального купе Mercedes Vision-Maybach 6. Автомобіль отримав стильний обтічний кузов з дверцятами типу «крило чайки», світлодіодну світлотехніку, сенсорні елементи керування на дверних панелях і проекційний дисплей, що виводить інформацію на всю поверхню лобового скла, включаючи пасажирську частину салону.

Передбачається, що Vision Mercedes-Maybach 6 буде складено на платформі седана Mercedes-Maybach і успадкує від нього лінійку потужних силових агрегатів. Нагадаємо, що в арсеналі моделі є як 455-сильний V8, так і 530-сильний V12. Купе має зайняти місце на вершині модельного ряду бренду Mercedes-Maybach. Стильне чотиримісне купе покликане привернути до марки заможних покупців і шанувальників прекрасного. Для широкої громадськості купе презентують наприкінці вересня на автосалоні в Парижі.

Maybach Exelero

Раніше компанія вже демонструвала Maybach із кузовом купе, створене за участю шинної компанії Fulda. Дебют моделі Exelero перед широкою публікою відбувся у 2005 році на автошоу у Франкфурті. Двомісний автомобіль був оснащений 6,0-літровим бітурбованим двигуном V12 AMG потужністю 700 к.с. Ексклюзивний суперкар розроблено спеціально для випробування швидкісних автомобільних шин Fulda нового покоління. Його було складено в Турині однією з найстаріших італійських кузовних майстерень Stola. Автомобіль став сучасною інтерпретацією обтічного купе Maybach SW38 30-х років минулого століття. На італійській гоночній трасі Нардо Maybach Exelero розвинув максимальну швидкість 351,45 км/год. У 2011 році автомобіль придбав американський репер Брайан «Бердмен» Вілліамс за $8 млн.

Xenatec Coupe

Ще одне купе в 2010 році створило тюнінгове ательє Xenatec на базі шасі Maybach 57S. 12-циліндровий 612-сильний двигун об’ємом шість літрів розганяв Xenatec Coupe до 275 км/год. Спочатку ательє мало намір виготовити майже дві сотні таких машин, проте реально з воріт підприємства вийшли лише 6 ексклюзивних купе.

Maybach SW35

Історичний прототип – аеродинамічне купе Maybach SW35 – було створено у 1935 році відомим фахівцем з аеродинаміки Полем Яраєм. Кузов виготовило ательє Spohn, а презентація перед публікою відбулася на автошоу в Парижі. Планувалося, що такі купе надійдуть у німецьку поліцію і будуть нестимуть на швидкісних автобанах. Але цим планам не судилося збутися.