X

Замість Renault Duster — Fiat показав стильну бюджетну модель

Fiat Strada 2021 спешит порадовать покупателей и намеревается разогнать все бюджентые кроссоверы своим появлением

Найпопулярніший пікап Fiat поспішає до своїх покупців, які чекають на сучасний, практичний, стильний і недорогий автомобіль. Незважаючи на дивне формулювання, бюджетник Fiat Strada вже змінив покоління.

Річ у тім, що компактні пікапи дуже популярні в Південній Америці. Недорогий Fiat Strada – найпопулярніша модель у цьому сегменті. Автомобіль із великим відривом випереджає своїх найближчих конкурентів (наприклад, VW Saviero). Тому нове покоління пікапа Фіат Страда для італійської компанії – питання стратегічне і доволі принципове.

Fiat Strada 2021 модельного року (на ринок вийде вже в 2020 р. за ціною близько $13 000 за базову версію) зняли на офіційному фото. Завдяки цьому дизайн моделі можна вивчити в подробицях. Особливо враховуючи те, що тут є на що подивитися.

Від попередника нова модель Фіат відрізняється кардинально. Передусім завдяки повноцінній кабіні. До цього в колишньому поколінні максимумом, який пропонував цей бюджетний пікап, були двійчасті (у стилі Mazda RX-8) двері зі звичними передніми і вузькими задніми секціями. Тепер же Fiat Strada 2021 став набагато практичнішим. І, ймовірно, може претендувати на звання сімейного автомобіля.

До того ж з собою в поїздку можна взяти необхідний багаж масою 700 кг. До речі, в попередньому поколінні модель мала таку ж вантажопідйомність. Хоча фактично автомобіль і перебував у сегменті, де бал правлять бюджетні кросовери на кшталт Рено Дастер, на традиційну для пікапів прохідність краще не розраховувати. В основі нового Fiat Strada використано абсолютно легкову платформу від Fiat Argo, також представленого на ринку Південної Америки. Відповідно, покупці задовольнятимуться виключно переднім приводом.

З іншого боку, новий пікап Фіат зовсім про інше – про практичність, доступність і і, з огляду на  зовнішність, про стильний дизайн. Від колишньої моделі тут не залишилося і сліду, що допоможе і без того успішному імені посилити свої позиції на ринку. Нема сумніву, що на ці різкі лінії, пухкі колісні арки і агресивний погляд головної оптики клюне чимало молодих покупців.

Читайте також:
Fiat Ducato 2020 здивував тягою як у BMW X5

У моторній гамі буде запропоновано двигуни потужністю 88-109 к.с. При цьому максимальної віддачі вдасться домогтися завдяки поширеному в Південній Америці етанолу. Продаж розпочнеться до кінця року, але про долю моделі, наприклад, в Європі поки що нічого невідомо.

136