X

Раптово: у Tesla y з’явився гідний і загадковий конкурент

Новый кроссовер Mullen MX-05 способен преодолеть на одном заряде аккумулятора более 1000 км, но с электрокаром все непросто

Тільки-но ми розповіли про рекордний електрокар на 1600 км, як полку «далекомірів» прибуло. Каліфорнійська компанія Mullen Technologies анонсувала свою другу модель — кросовер Mullen MX-05. Першим був спорткар Dragonfly K50 з нічим не видатними характеристиками — 438 к.с. і дальністю пробігу 380 км на одному заряді акумулятора. Автомобіль виділявся тільки специфічною зовнішністю.

І якщо перша модель не привернула багато уваги, то з другою справи йдуть інакше. На жаль, доступний середньорозмірний кросовер MX-05 виробник показав тільки на рендерах. Але компанія налаштована вкрай серйозно. У найближчому майбутньому Mullen Technologies планує купити завод за 135 млн доларів, де і буде складати новий кросовер.

Про сам кросовер поки що відомо небагато. Mullen MX-05 буде побудований на неназваній платформі, яка, як зазначається, добре зарекомендувала себе. Крім того, вона дасть змогу скоротити час розробки новинки на два роки.

Dragonfly K50

Головна особливість нового електричного кросовера — твердотільний полімерний акумулятор ємністю 150 кВтг. Його розробила китайська корпорація Linghang BOAO. Китайські батареї вже пройшли необхідні тести. Їх ефективність перевірила незалежна Каліфорнійська лабораторія EV Grid. У звіті зазначено, що акумулятори зберігають працездатність при температурі від -40 до +60 градусів Цельсія. Деградація акумулятора становить лише 2 відсотки за 10 тисяч зарядних циклів. Ще одна перевага — вага. Порівняно з літій-іонними блоками вони набагато легші.

Читайте також:
832 км: конкурент Tesla здивував дальністю пробігу

Запас ходу на одному заряді дасть змогу Mullen MX-05 долати більше 805 км. Якщо рухатися зі швидкістю 88,5 км/год, то цього вистачить на 1030 км шляху. На жаль, виробник поки що не розкриває інших подробиць кросовера. Випуск Mullen MX-05 запланований на 2022 рік.