X

У Франції представили перший велосипед із ГБО

Ценник водородного электробайка — 5640 евро

Французька компанія Pragma Mobility представила електричний велосипед на водневих паливних елементах нового покоління — Alpha Neo. Від попереднього Alpha, випущеного у 2017 році, новий водневий велосипед відрізняється зовні і технологічно. Він більш ефективний, екологічний, конкурентоспроможний та автономний. Зі слів розробника, Alpha Neo пропонує постійну продуктивність у будь-яку пору року.

Alpha Neo має алюмінієву раму з інтегрованою системою паливних елементів. Запас водню зберігається у невеликому знімному балоні під тиском 300 бар. У задньому колесі — електромотор потужністю 0,5 л.с. Від спеціальної станції заправки заповнення бака займає менше 2 хвилин. Паспортний запас ходу — від 120 до 150 км залежно від швидкості. Максимально велосипед розганяється до 25 км/год. Габаритна довжина велосипеда — 1903 мм, ширина — 647 мм, висота — 1052 мм. Сідло регулюється по висоті від 1,6 до 1,9 м. Маса велосипеда — 30 кг.

Як зазначено у технічному паспорті, у байка гідравлічність передні та задні дискові гальма, 5-ступінчаста коробка передач, датчик крутного моменту та вбудований протиугінний пристрій. Світлодіодна передня та задня оптика з функцією автоматичного включення. Також заявлено 2,2-дюймовий дисплей, на який виводиться інформація про запас ходу, швидкість, зусилля на педалі та інші дані.

Серійне виробництво Alpha Neo розпочнеться у червні 2023 року. За перші шість місяців планують випустити 1000 одиниць. Цінник водневого електробайка обіцяно на рівні 5640 євро. Також його запропонують у лізинг за 79 євро на місяць.

Читайте також:
Найкращі кастом-байки 2022 року – стартував конкурс BMW Motorrad