X

Водневий електромобіль BMW X5: перші подробиці і фото

BMW i Hydrogen NEXT — серийный водородный кроссовер, который вот-вот отправится в производство. Что о нем известно на данный момент?

Традиційні електромобілі, яким вже ціла купа років (і які нам намагаються продати під виглядом інновації), схоже, досягли вершини свого розвитку. Відомо, що більший запас ходу можна запропонувати тільки за допомогою збільшеної батареї. Це робить електромобілі ще важчими, а  витрата енергії збільшується. Порочне коло? Електричний BMW X5 не має наміру це терпіти.

Доки застосування в промислових масштабах твердотільних джерел енергії (ефективніших за літій-іонні батареї) під питанням, найтехнологічніші представники автопрому розробляють водневі технології.

Варто визнати, що технологія не дуже вже й нова. Виробники з кожним роком активніше тестують ці напрацювання, і щоразу вони показують себе просто чудово. Але складність технологічного процесу і висока вартість заправних станцій обмежують серійне виробництво таких автомобілів.

Великий кросовер БМВ — чергова спроба заявити про серйозність намірів. Загалом водневий БМВ Х5 має такий самий вигляд, як і серійний кросовер з ДВЗ. Варто хіба що звернути увагу на велику кількість синіх декоративних елементів, які виділяють екологічний транспорт. Згадайте, традиційні електромобілі таким теж колись хворіли.

Читайте також:
Tesla Model 3 або дизельна BMW 3 Series — хто краще

Деталями і характеристиками в BMW не поділилися, але розповіли про найближчі плани. Водневий Х5 вирушить у серійне виробництво, його виготовлятимуть невеликими партіями для певних категорій клієнтів. Потім, якщо відгуки будуть позитивними, а інфраструктура готовою повноцінно брати водневі електромобілі у великих кількостях, до 2025 року розпочнеться повномасштабне виробництво. Мабуть, до того моменту ми говоритимемо вже про кросовер наступного покоління.