X

Водневий Toyota Mirai дочекався оновлення

Технически второе поколение седана осталось прежним

Декілька днів тому стало відомо про те, що Toyota оновила водневий Mirai. Щоправда, зміни виявилися мінімальними й торкнулися автопілота, систем безпеки та медіасистеми.

Комплекс систем превентивної безпеки наразі працює краще завдяки софту автопілота. Останній відтепер може враховувати сліпі зони інших транспортних засобів, що рухаються у сусідньому потоці.

Широкоформатний дисплей мультимедійної системи показує інформацію у повноекранному режимі. Також допрацювали звукові оповіщення навігатора — вони чіткіші й зрозуміліші.

Ще одне нововведення — покращене скло передніх дверей. Воно не лише краще поглинає звук, а й захищає від інфрачервоного випромінювання.

На рідному ринку марки оновлений седан вже можна придбати. Цінник відомий — 53 760 доларів.

Читайте також:
Toyota Camry 2024 у стилі останніх моделей: чого чекати від нового покоління

Нагадаємо, що автомобіль другого покоління доступний на ринку із грудня 2020 року. Седан укомплектований двигуном на паливних елементах. Водень в них перетворюється на електрику, яка живить тягові електромотори. Потужність двигуна Mirai — 128 кВт або 174 к.с. Водень зберігається у кількох балонах. На одній повній заправці автомобіль може подолати 750-850 км.