X

Volkswagen Atlas 2017. Цікаві факти про кросовер Фольксваген

Семиместный кроссовер Volkswagen уже перестал быть тайной. Официально его представят публике 27 октября.

Але вже зараз про Volkswagen Atlas 2017 чимало інформації. «Автоцентр» відібрав найцікавіші факти про, мабуть, головну новинку Фольксваген цього року.

Atlas замість Teramont

Спочатку вважалося, що новинку назвуть Volkswagen Teramont. Це цілком у дусі німецької марки, чиї позашляхові моделі починаються на Т – кросовер Volkswagen Tiguan і позашляховик Volkswagen Touraeg.

Але у Вольфсбурзі вирішили інакше і назвали кросовер Volkswagen Atlas. Певна логіка в цьому є. Атлас – гори в Марокко, де живе плем’я туарегів.

Сувора зовнішність

Сімейний автомобіль дуже відрізняється яскравим дизайном. Високий капот, малі кути нахилу стійок даху, величезна решітка радіатора – все це має дуже грізний вигляд. Новий Фольксваген Атлас мало змінився порівняно з передсерійним концепт-каром VW CrossBlue.

Найбільший кросовер Фольксваген

З довжиною 5039 мм, шириною 1990 мм, висотою 1773 мм і колісною базою 2980 мм Atlas – найбільший кросовер Фольксваген. Він на 24 см довший за Volkswagen Touraeg.

Дивно, але при цьому Volkswagen Atlas 2017 складено на платформі MQB – спільній із VW Tiguan. Такі великі розміри дали змогу розмістити в салоні три ряди сидінь. Причому всі сім місць розраховані на дорослих пасажирів.

Тільки бензин

Новий Volkswagen Atlas планують оснащувати тільки бензиновими двигунами. Спочатку запропонують 240-сильну турбовану четвірку об’ємом 2,0 л і 3,6-літровий атмосферний V6 на 280 к.с. Пізніше можлива поява версії з 190-сильним турбомотором.

Усі Фольксвагени Атлас оснащені 8-ступінчастою АКПП. Будуть варіанти з переднім і повним приводом.

Реабілітація Volkswagen у США

У Фольксваген не приховували, що американський ринок для Volkswagen Atlas – пріоритетний. На кросовер покладена місія реабілітації марки після Дизельгейту. Тим паче, великі позашляховики популярні в Штатах.

Саме тому дизельні версії поки що не плануються. Зате буде гібрид. До речі,Volkswagen Atlas 2017 буде дешевшим за Touraeg – близько 40 тис. доларів у базовій версії.

Другий за значенням ринок – Китай. Семимісний кросовер Фольксваген там будуть випускати, як і в США. Купити новий Volkswagen Atlas в Україні можна буде не раніше осені 2017 року.