X

Volkswagen додає в свої машини більше пластику через проблеми з поставками

Недоукомплектованный кроссовер Nivus оценили в 20 000 долларов

Дефіцит мікрочипів – це реальна проблема. Через їх відсутність багато автовиробників зупиняють цілі складальні лінії, а деякі моделі не йдуть на конвеєр у встановлені терміни. Volkswagen також спочатку зміщував терміни виходу новинок на ринок, але потім взяв іншу тактику.

Компанія почала поставки недоукомплектованих машин. Вже відомо, що німецький автогігант продає компактний хетчбек Fox без інформаційно-розважальної системи. Тепер до дилерів надходять і компактні кросовери Nivus, що також позбавлені мультимедіа. Відсік, де повинен стояти екран, закрили пластиковою заглушкою.

Причому немає тільки екрана, вся проводка збережена. Тож згодом покупці зможуть дооснастити кросовер Фольксваген відсутньою системою. Якщо, звісно, вона буде в наявності у дилерів. Хоча є ще один вихід. Замість великого сенсорного екрана можна встановити 6,5-дюймовий Composition Touch за додаткові 350 доларів. Але з ним не працюватиме камера заднього виду, яка входить в оснащення.

Читайте також:
Через брак мікрочипів недовипустять 7-9 мільйонів автомобілів — дослідження

Якщо все ж сенсорний екран вкрай необхідний, можна придбати Volkswagen Nivus з додатковим пакетом Play & Tech, який також додає адаптивний круїз-контроль і бездротову зарядку для смартфона. Вартість пакета — 880 доларів. Враховуючи ціну на кросовер в 20 000 доларів, це не надто велика доплата, щоб отримати все і одразу.