X

Volkswagen готовий створити електричний кабріолет на базі ID.3

Хэтчбек лишится задних дверей и получит складную крышу

Електричний п’ятидверний хетчбек Volkswagen ID.3 вийшов на ринок восени минулого року. Незважаючи на короткий термін перебування у продажу модель показала чудові результати. За підсумками 2020 року компактний електромобіль Фольксваген зміг посісти третє місце в рейтингу найбільш затребуваних автомобілів з електроприводом в Європі.

Спираючись на такі результати, в компанії задумалися над розширенням сімейства електрокара. Зокрема, в нього мають намір додати варіант з відкидним верхом. За словами генерального директора Volkswagen Passenger Cars Ральфа Брандштеттера, цей крок дасть змогу залучити нових клієнтів і охопити ще один сегмент ринку, який наразі не такий вже численний. При цьому попит на кабріолети все ще високий. У всякому разі, так вважають в VW.

На підтвердження своїх слів Брандштеттер опублікував ескізи новинки і наголосив, що модульна платформа, яка лежить в основі VW ID.3, може адаптуватися під такий тип кузова, тому проблем з адаптацією компонентів не виникне. Тож діло за малим — розробити кузов, який мав би необхідну жорсткість, а також був би стильним і сучасним.

З огляду на опубліковані зображення, автомобіль позбудеться задніх дверей і отримає видозмінену корму. Складаний дах обов’язково позначиться на масі електромобіля. Як результат, зменшитися запас ходу. Хоча є ймовірність, що виробник зможе вирішити це питання, і пробіг залишиться колишнім завдяки встановленню більш ємної батареї.

Читайте також:
Культовий автомобіль Volkswagen став доступний у вигляді конструктора

Наразі розробка такої версії електричного хетчбека Фольксваген перебуває на стадії обговорення, тому говорити про терміни виходу на ринок ще рано. Напевно німцям належить провести серйозну аналітичну роботу з глибокого вивчення попиту в сегменті компактних і не дуже практичних (та ще й електричних) прогулянкових автомобілів.