X

Volkswagen ID.4 віддасть свою платформу головному супернику Tesla

С помощью построенного на платформе Volkswagen MEB электромобиля Fisker Ocean американский производитель рассчитывает снизить издержки

Про перший електричний кросовер Fisker відомо доволі багато. Зараз з’явилася інформація щодо модульної платформи новинки: Ocean побудують на модульній платформі VW MEB від Volkswagen ID.4.

Отже, електрокросовер американського стартапу, який мріє перемогти Tesla, стане співплатформною моделлю Volkswagen ID.3 і ID.4, “зарядженого” Cupra el-Born і деяких інших моделей Audi, Seat і Skoda.

MEB передбачає встановлення одного або двох електродвигунів і акумуляторних блоків різної ємності. Отримавши доступ до німецької платформи, Fisker скоротить витрати на розробку кросовера і прискорить його вихід. Паралельно стартап продовжить розробку власного шасі й акумуляторів.

Також стало відомо, що дизайн електромобіля Fisker Ocean, за розмірами схожого з Tesla Model Y, розробило ательє Italdesign, що належить компанії Audi, яка входить до складу Volkswagen Group компанії Audi.

За інформацією The Verge, переговори між Volkswagen і Fisker ще не завершені. У разі вдалої угоди, електричний кросовер Fisker Ocean вийде на ринок у 2021 році. Раніше пропозицією VW скористатися платформою MEB на взаємовигідних умовах скористався Ford. На ній побудують новий електрокар, який вийде на ринок у 2023 році.