X

Volkswagen не став чекати Женеву і розсекретив “гарячі” версії Golf

Компания Volkswagen не стала дожидаться моторшоу в Женеве и досрочно раскрыла всю «заряженную» линейку хэтчбека Golf восьмого поколения

Женевський автосалон все ближче і виробники дедалі активніше розсекречують новинки. Volkswagen вирішив не мучити фанатів культового Golf GTI, а разом з ним розкрив ще дві «гарячі» версії «восьмого» Гольфа – GTE і GTD.

Уся GT-лінійка хизується ефектними х-подібними протитуманками і світлодіодною смугою уздовж радіаторної решітки. Також відзначимо яскраві колісні диски розмірами від 17 до 19 дюймів.

Інтер’єр нового Volkswagen Golf GTI зберіг знамениту картату оббивку сидінь і важіль механіки у формі м’ячика для гольфу, а крім того обзавівся пульсуючою червоною кнопкою запуску двигуна.

Під капотом “восьмого” Golf GTI стоїть дволітровий турбомотор, який видає 245 к.с. і 370 Нм. У парі з ним доступна шестиступінчаста механіка і робот DSG на сім швидкостей (DQ381).

Дизельний Golf GTD в новому покоління розвиває рівно 200 к.с. (на 16 більше ніж раніше) і 400 Нм. 7-ступінчастий робот цієї версії йде в стандарті.

Силова установка гібридного Golf GTE має у своєму складі 150-сильний бензиновий 1,4 TSI і електромотор на 115 к.с. Сумарна потужність гібрида – 245 к.с. (попередник розвивав тільки 204 к.с.). В ролі трансмісії використовується робот на шість швидкостей (DQ400e). На одній електротязі новий Volkswagen Golf GTE здатний проїхати 60 км, розвиваючи при цьому максимум 130 км/год.

Читайте також:
Новий електричний Volkswagen провалив тести: тисячі машин повернулися на завод

Динамічні характеристики всіх “заряджених” новинок виробник поки що не розсекретив.