X

Volkswagen Nivus 2021 — новий кросовер на базі Skoda Scala

У нового купе-кроссовера Volkswagen Nivus 2021 много родственников, стильный дизайн и, предположительно, приятная цена

Прем’єра нового компактного крос-купе Volkswagen Nivus відбулася в Бразилії. Найменша модель в кросоверній лінійці марки орієнтована насамперед на південноамериканський і африканський ринки, але і Європа не стане винятком. Донором основних вузлів і агрегатів для Nivus став седан Virtus, бразильська версія нового Volkswagen Polo, який у своїй основі використовує похідну платформи Skoda Scala.

Новий VW Nivus складено на спрощеній модульній платформі MQB-A0: спереду — стійки McPherson, ззаду — напівзалежна підвіска. Привід — виключно передній. Під капот новинка отримала 1.0-літрову «турботрійку» TSI, що розвиває 116 к.с. на бензині і 128 к.с. на популярному в Бразилії етанолі. Максимальний крутильний момент в обох випадках — 200 Нм.

Коробка — 6-ступінчастий “автомат”. Динамічні характеристики нового крос-купе поки що не оголошено. Заправлений етанолом донорський седан VW Virtus прискорюється з місця до 100 км/год за 9.9 секунди і розвиває максимальну швидкість 194 км/год.

У Бразилії продаж крос-купе стартує цього літа. Ціни поки що не оголошено. Також невідомі терміни виходу найменшого купеподібного кросовера німецької марки на ринки Європи.

Читайте також:
Black Edition для малюка T-Roc: Volkswagen порадував черговою стильною новинкою