X

Volkswagen показав новий доступний кросовер для Європи

Стильный автомобиль поступит в продажу уже в конце этого года

Модельний ряд Volkswagen охоплює безліч автомобілів різних типів і класів. Незабаром європейська лінійка компанії поповниться новим купеподібним кросовером VW Taigo. З цим автомобілем ми вже знайомі. Навіть незважаючи на те, що виробник вирішив заінтригувати нас стильними ескізами новинки.

Модель побудована на базі кросовера Volkswagen Nivus, який вже близько року продається в Бразилії та інших країнах Південної Америки. Модель прекрасно зарекомендувала себе, тому в компанії ухвалили рішення про її адаптацію під інші ринки, хоча план відправити машину в Європу був одразу. Компактний кросовер Фольксваген Тайго з динамічним дизайном отримає багатше оснащення, ніж у донора, а також низку систем безпеки і допомоги водієві.

Відомо, що вже в базі новий VW Taigo буде поставлятися зі світлодіодною оптикою, оригінальними світлодіодними смужками і цифровою панеллю приладів. В ролі силових агрегатів виступлять економічні бензинові турбомотори TSI. В основу новинки ляже модульна архітектура MQB-A0, на якій також базуються Nivus, Polo, T-Cross і навіть Skoda Scala.

Складання нового кросовера буде налагоджено на заводі компанії в Памплоні (Іспанія). Дебют новинки заплановано на червень-липень, а в продаж модель надійде наприкінці 2021 року. Вартість буде відома ближче до старту продажу. Ціна Volkswagen Nivus в Бразилії — від $14 000. За VW Taigo напевно будуть просити більше.

Читайте також:
ЗМІ повідомляють про нову назву Volkswagen — найімовірніше, це жарт