X

Volkswagen показав пікап та позашляховик Scout

Серийное производство электромобилей возрожденного бренда начнется в 2026 году

Про те, що легендарний шильдик Scout повернеться на ринок, як у якості виробника електричних пікапів та позашляховиків, Volkswagen AG оголосив минулої осені. Перші серійні моделі відродженого бренду обіцяно у 2026 році. Презентація прототипів має відбутися наступного року. А поки закордонні ЗМІ розтиражували зображення електричних пікапа та позашляховика Scout, що «засвітилися» під час заходу Volkswagen Capital Markets Day.

Відомо, що автомобілі Scout побудують на новій електричній платформі й пропонуватимуть виключно на ринку США. Цілком ймовірно, цим і пояснюється деяка подібність майбутніх пікапа та позашляховика з Ford Bronco. Останній, у свою чергу, натхненний класичним International Harvester Scout, збудованим в Індіані у 1960-х та 1970-х роках.

Цікаво, що нові зображення дещо відрізняються від ескізів, представлених під час анонсу нового бренду в листопаді минулого року. Зокрема, інакше виглядає скління заднії дверей пікапа. Також на ескізі видно чорні молдинги у нижній частині кузова та щось схоже на скляний дах. Передня світлотехніка з’єднана широкою світловою смугою, як Rivian R1T. Висока поясна лінія надає вигляду пікапа та позашляховика жорсткості. Традиційних бічних дзеркал у автомобілів немає. Це наводить на думку, що концепти оснастять камерами.

Особливу увагу планують приділити таким речам, як дорожній просвіт, кути в’їзду та з’їзду, міцні осі та вантажопідйомність. Як кажуть у компанії, автомобілі Scout мають забезпечити комфорт не лише на асфальті.

Інформації про силові установки й тим більше динамічних характеристик наразі немає. Щоб конкурувати з Ford Bronco та «паливним» Jeep Wrangler новинки Scout повинні мати потужність близько 300 к.с. та «дальнобійністю» близько 640 км.

Читайте також:
Нова електрична архітектура Volkswagen з'явиться у 2026 році

Зі слів генерального директора Scout Скотта Кіо, позашляховик коштувати близько 40 000 доларів, що порівняно з майбутніми електромобілями Rivian на базі R2.

Окрім нової платформи, Volkswagen будує для нового електричного сімейства Scout завод у Південній Кароліні вартістю 2 мільярди доларів. На цьому майданчику з 2026 року збиратимуть електромобілі, орієнтовані на ринок США.