X

Volkswagen представив молодшого брата Tiguan: у родичах — Skoda і “китаєць”

Новый компактный кроссовер Volkswagen получил имя Taos, но оказался очень знакомым автомобилем

У модельній лінійці новий кросовер VW Taos займе щабель нижче Tiguan. Габаритами компактний SUV відрізняється від старшого брата. Він на 240 мм коротший за подовжену версію Тігуана. Із колісною базою в 2690 мм Taos досягає в довжину 4465 мм. Водночас новинка майже ідентична стандартній версії кросовера, як у довжину, так і за колісною базою — різниця лише 1 см.

Варто зазначити, що новий Фольксваген Таос не такий вже й новий. Кросовер являє собою адаптовану під глобальний ринок версію VW Tharu, що продається в Китаї. Модель вперше з’явилася на ринку два роки тому і є перелицьованою Skoda Karoq.

Зовні Volkswagen Taos має доволі суворий, але оригінальний вигляд. Цей стиль знайшов продовження і в салоні. Уже в базі виробник передбачив наявність цифрової приладової панелі. За доплату доступні 8-дюймовий тачскрін мультимедійної системи, бездротова зарядка для смартфона, кольорове підсвічування салону, підігрів рульового колеса і аудіосистема Beats Audio з вісьмома динаміками.

І якщо варіантів оснащення кілька, то мотор у кросовера поки що один. Нова модель комплектується 1,5-літровим 160-сильним двигуном, що працює у зв’язці з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач або 7-швидкісним “роботом” DSG. Автоматичною коробкою комплектують передньопривідні версії, “роботом” — повнопривідні.

Складання Volkswagen Taos налагодять у Мексиці. Продаж кросовера в США, куди компактний кросовер орієнтований передусім, заплановано на літо 2021 року. Вартість новинки поки що не озвучена, але автомобіль виявиться дешевшим за Фольксваген Тігуан — у США за нього просять від $25 000.

Читайте також:
Это не Passat: Volkswagen улучшил свой самый большой седан