X

Volkswagen представив новий кросовер

В модельной линейке Volkswagen долгожданное прибавление. Спустя восемь лет кроссовер Taigun стал серийным

Уперше оригінальну версію Volkswagen Taigun показали в далекому 2012 році на автошоу в Сан-Паулу. Тоді кросовер був компактним і важив менше тонни. Технічно Taigun – найближчий родич Volkswagen Up. Обидва складено на одній платформі. Спершу модель планували продавати в Бразилії і Європі, але після його дебюту в Нью-Делі шість років тому проект заморозили.

Читайте також:
Час в аеропорту Бен-Гуріон вам підкаже Škoda Octavia

На нинішньому автошоу в індійській столиці представлено серійний Taigun. Ім’я – це те єдине, що об’єднує абсолютно новий автомобіль із концептом 2012 року. Кросовер побудовано на візку MQB A0 і призначено виключно для місцевого ринку. Новий Taigun – аналог європейського T-Cross, за виробництво якого відповідатиме Skoda.

Новинка вийшла 4.2 метра в довжину і може похвалитися світлодіодними фарами, легкосплавними дисками і панорамним дахом. У моторній гамі два бензинових двигуни – 1.0-літровий потужністю 115 к.с і 1.5-літровий 130 к.с. Коробок передач теж дві – шестиступінчаста механіка або семиступінчастий робот. Привід – передній. Випускати модель почнуть наприкінці 2020 року.