X

Volkswagen зважився відправити на конвеєр оригінального суперника своєму ж Golf GTI

Новинка появится в продаже в 2022 году

У травні 2021 року німецький автогігант представив концепт Volkswagen ID.X. тоді глава марки Ральф Брандстаттер заявив, що електричний хот-хетч не отримає серійного продовження, оскільки вже є потужний кросовер ID.4 GTX. Однак через кілька місяців він передумав. Про нове рішення гендиректор компанії оголосив на Мюнхенському автосалоні.

За словами Брандстаттера, шоу-кар отримає товарну версію і піде у виробництво на початку 2022 року. Однак хот-хетчу мають намір змінити ім’я на ID.3 GTX. Модель стане третьою в електричній лінійці марки з приставкою GTX в назві, приєднавшись до ID.4 і ID.5. Ось тільки характеристики серійного варіанту стануть скромнішими порівняно з концептом.

Виробник не назвав жодних цифр, але інсайдери стверджують, що чекати від двомоторної силової установки колишньої віддачі в 329 сил не варто. Найімовірніше, показник буде зменшено до 295 к. с., як у вже представленого ID.4 GTX. Але менша споряджена маса дасть змогу моделі показати кращу динаміку. Тобто до першої “сотні” електрокар буде розганятися швидше, ніж за 6,2 с. Цікаво, як така модель буде уживатися на ринку з VW Golf GTI?

Читайте також:
Volkswagen презентував ID. BUZZ з автономним керуванням

Також глава німецької компанії додав, що розглядає можливість випуску VW ID.3 GTX в кузові кабріолет. Спочатку представлять концептуальний варіант, а потім подумають про доцільність його реалізації.