X

Volkswagen випустить електричний спорткар із гоночними технологіями

Серийное производство дорожного спортивного автомобиля начнется к середине десятилетия

Volkswagen планує створити новий удосконалений електричний спортивний автомобіль із технологіями гоночного спортпрототипу I.D R. Як повідомило видання Autocar із посиланням на високопоставлені джерела у компанії, новий флагман вийде у кузові купе та родстер із дво- або чотиримісним компонуванням салону. Його розглядають у якості конкурента Tesla Roadster другого покоління. Серійне виробництво «батарейної» новинки довірять компанії Karmann.

В основу моделі ляже фірмова архітектура MEB, яка використовується хетчбеком I.D 3. Ця платформа дозволяє будувати електромобілі із переднім, заднім та повним приводом. У топовій версії спорткар оснастять двомоторною силовою установкою.

Також йому дістанеться новий високопродуктивний акумуляторний блок, який фахівці Volkswagen розробляють для майбутніх дорожніх автомобілів I.D R. У ньому буде використана запатентована технологія — «осередок-упаковка» — гоночного спортпрототипу Volkswagen I.D R.

Читайте також:
Поки Volkswagen натякає, художники роблять: рендери електричного Beetle

Зі слів голови автоспортивного підрозділу Свена Смітса, наразі допрацьовуються робочі параметри акумуляторів. Інформація про нові батареї ретельно ховається. Відомо тільки, що вони використовують інший хімічний процес, ніж акумуляторні блоки I.D 3.